Po nauku cerkve si vsak katoličan, ki kritizira komunizem, koplje obsodbo

V Sloveniji že več vrsto let poteka ideološki boj med katoličani in zagovorniki komunizma. Ta boj se vsako leto na dan 23. avgusta, ki je posvečen spominu žrtev vseh totalitarnih režimov, še bolj razvname.

Kakšen je uradni cerkveni nauk do vseh oblasti, torej tudi do vseh totalitarnih režimov? V bibliji, za katero katoliška cerkev pravi, da je v celoti dana od Boga in za katero je cerkev v svojem katekizmu zapisala, da je za člane cerkve obvezujoča vsaka njena beseda, piše: »Vsak naj se podreja oblastem, ki so nad njim. Ni je namreč oblasti, ki ne bi bila od Boga. In te, ki so, so postavljene od Boga. Kdor se torej upira oblasti, se upira Božjemu redu. Tisti, ki se upirajo, pa si bodo nakopali obsodbo.« (Pismo Rimljanom 13)

Po katoliškem nauku je torej zadeva zelo jasna: fašizem, nacizem, komunizem so dani od boga. In to morajo vsi katoliki obvezno sprejeti ter spoštovati ter se temu ne smejo upirati. Če se upirajo oz. kritizirajo te totalitarne režime, si bodo nakopali obsodbo, kot piše v bibliji. Ta obsodba je po katoliškem nauku tudi zelo jasna: kdor ne sprejme v celoti biblije, za katero cerkev pravi, da je v celoti božja beseda, ta je za večno preklet in bo poslan v pekel, kjer bo doživljal peklenske muke za vse večne čase.

Vsi katoliki, ki denimo kritizirajo komunizem ali sedanjo oblast, so torej s strani svoje cerkve za večno prekleti. Med njimi so tudi številni duhovniki, npr. profesor na Teološki fakulteti dr. Drago Ocvirk, ki je izjavil: „Sedaj bo prav tako potreben narodnoosvobodilni upor proti tej oblastni eliti, ki se je ohranila iz komunističnih časov in izžema slovensko ljudstvo, gospodarsko, idejno, vrednostno, moralno in etično.“ (radio Ognjišče, 21.12.2010)

Cerkev je za večno preklela celo papeža Pija XI., ki je v okrožnici Divini Redemptoris javno obsodil komunizem. Z drugimi besedami je javno obsodil svojega biblijskega boga, ki pravi, da je vsaka oblast dana od boga. Vozovnico za cerkveni pekel si je po tem katoliškem nauku prislužil tudi nekdanji ljubljanski škof Gregorij Rožman, ki je bil prav tako oster nasprotnik komunizma.

Je res vsaka oblast dana od boga, kot piše v bibliji in naj bi to celo bila božja beseda? Resnica je ravno nasprotna: nobena oblast ni dana od pravega Boga ljubezni, ki si ne želi, da peščica vladajočih izkorišča množico. To ni božja volja, to je volja nasprotnika Boga, satana. Zato ni naključje, da je bil ravno ta verz iz biblije, torej pokornost oblastem, najbolj priljubljen Hitlerjev citat . Poleg tega: “Adolf Hitler se je hvalil, da je njegovo najmočnejšo domače orodje, ki ga uporabljajo nacisti, da kontrolirajo ljudi – servilna duhovščina. ” (dokumentarni film Padec republike, režiser Alex Jones).

Komunizem je bil seveda zlo. Kaj lahko storijo katoliki, ki želijo kritizirati komunizem, toda ne želijo pa zaradi tega iti v večni pekel, ker s tem kršijo cerkveni nauk? Preprosto, naj se izpišejo iz cerkve. Tako bodo dosegli dvojno zmago. Kot prvo, izpisali se bodo iz največjega totalitarnega sistema vseh časov, to je katoliške cerkve. Kot drugo pa bodo lahko svobodno izražali svoje mnenje oz. nestrinjanje, lahko bodo razmišljali s svojo glavo, kajti sedaj jim to cerkveni nauk, v katerega morajo v celoti obvezno verjeti ter ga izpolnjevati, to ne dopušča.

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*