Papež odlikoval množičnega katoliškega pedofila

Papež je z viteškim naslovom odlikoval množičnega britanskega pedofila, ki je, po poročanju ljubljanskega Dnevnika (24.10.2012, http://www.dnevnik.si/svet/pedofilski-skandal-sramoti-bbc), več kot 50 let spolno zlorabljal mlada dekleta. Kar 200 žensk ga obtožuje posilstev, spolnih napadov in zlorab, ko so bile mladoletnice. Od papeža odlikovani pedofil je zlorabljal celo bolne in telesno ter umsko prizadete mladoletnice. Govora seveda ni kakšnem “navadnem” pedofilu, temveč o Savile Jimmyju, veliki zvezdi britanske državne BBC, ki ga pa ni več med živimi, ker je lani umrl. Savile Jimmy je bil komik in kakšni dve desetletji eden najznamenitejših in najslavnejših zvezdnikov britanske državne radiotelevizije.

Savile Jimmyju je 50 let svoja zla dejanja skrival za svojim zvezdništvom, ekscentričnostjo, dobrodelnostjo in kar je zelo zanimivo: katoliško pobožnostjo. Katoliško pobožnostjo! Katoliška pobožnost kot krinka za pedofilijo! Papež, pa ne samo on, tudi britanska kraljica, je Savile Jimmyju podelil viteški naslov za njegova dela dobrodelnosti, pardon pedofilije. Kajti da papež, ki ima odlično obveščevalno službo, ni poznal govoric, ki so se širile na BBC in sicer da naj bi na tej ustanovi obstajala pedofilska mreža.

Omenjena afera pa seveda ni edina iz življenja katoliške cerkve. Nasprotno: svet pretresajo pedofilski škandali katoliških klerikov in laikov. ZDA, Irska, Nemčija, Avstrija, Švica, Francija, Italija, Poljska, Nizozemska, Belgija, Filipini, Hongkong, Mehika, Argentina, Salvador, Čile in druge države, kjer je prisotna katoliška cerkev, so leglo cerkvene pedofilije. Ne gre za občasne in posamezne primere, saj poročila iz mnogih držav pričajo o ustaljeni, dolgoletni in gnusni praksi zločinov. Po besedah samega kardinala Razingerja iz leta 2005 je cerkev preplavila umazanija. Pedofilski škandali segajo tudi že v Vatikan in se dotikajo samega papeža. Ta naj bi vedel za konkretne spolne zlorabe, pa je molčal, trdijo mnogi.

V cerkvenem okolju zahodnih in drugih držav je mnogo zlorab otrok in mladostnikov, mnogo pedofilskih afer katoliških duhovnikov. V petdesetih, šestdesetih letih in pozneje, pa seveda tudi prej, je bilo na sto tisoče otrok in mladostnikov v katoliških institucijah izpostavljeno brezmilostnemu vzgojnemu sistemu. Bili so ponižani, oropani pravic, duševno in telesno zlorabljeni in mnogi izkoriščani tudi kot prisilni delavci. Številke pedofilskih duhovnikov gredo v tisoče, žrtev v deset tisoče, v milijarde dolarjev pa gredo odškodnine, ki jih je cerkev že morala plačati žrtvam ali pa jih bo še morala. Že sama višina izplačanih odškodnin kaže na izjemno velik obseg spolnih zlorab katoliških klerikov, na to seveda kažejo tudi bolj ali manj stalna poročila o cerkveni pedofiliji, ki se pojavljajo v javnosti. Kar pride v javnost, je samo vrh ledene gore. V mnogih primerih žrtve sploh ne spregovorijo ali pa si cerkev z odškodninami kupi molk in tako sploh ne pride do civilnih postopkov. V Magdeburgu je na primer škofija eni od žrtev ponudila 25.000 evrov za molk o spolni zlorabi. Na Nizozemskem je bilo na cerkvene urade podanih že 1.500 prijav. V tej državi so katoliški duhovniki na primer v internatni šoli Sant Henricus leta dolgo spolno zlorabljali slepe otroke. V ZDA je katoliška cerkev v stečaj poslala nekaj škofij, da bi se tako izognila plačilu odškodnin za pedofilijo svojih članov. In tako naprej.

Mnogo pedofilov je tudi med cerkvenimi laiki. Savile Jimmy je eden izmed mnogih. Glede na to, da so ti člani cerkve, je jasno, da gre tudi v tem primeru za cerkveno pedofilijo. Ker so v mnogih državah katoliki v večini, je mogoče domnevati, da je tam cerkvene pedofilije bistveno več kot pa necerkvene. Katoliška pedofilija prevladuje. Katera pedofilija pa prevladuje v katoliški cerkvi: pedofilija laikov ali pedofilija klerikov?

Ali bo papež Jimmyju odvzel viteški naslov? Ali ga bo izobčil, saj je umrli britanski zvezdnik kršil Božje zapovedi? Papež je namreč nedaleč nazaj rekel, da bo cerkev izključila vse pedofile! Ali bo papež sploh kaj naredil v zvezi s tem? Kaj bi na vse to rekel Jezus iz Nazareta?

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*