Kardinal Rode in rdeča zvezda

V razpravo ob dnevu državnosti 2012 se je vpletel tudi predstavnik tuje države, bivši član tuje vlade, »vlade« cerkvene države Svetega sedeža. Po njegovem mnenju je komunistična partija najgloblje zarezala v slovenski narod in ustvarila najgloblje delitve. Kurijski kardinal Rode: »Boj za Slovenijo je bil boj proti rdeči zvezdi«, kot je še dejal, bi želel, da ta simbol »sam po sebi izgine iz naše javnosti«. (www.delo.si, 24.6.2012)

Duhovnik Rode kot ponavadi napada komunizem. Tokrat se je spravil nad rdečo zvezdo, ki jo povezuje s komunizmom. Toda rdeča zvezda ni samo simbol komunizma, temveč je tudi verski simbol, med drugim tudi krščanstva – izražala naj bi idejo, da je sveto vsebovano v človeškem. Ker v Sloveniji rdeča zvezda ni bila komunistični simbol, temveč sta bila to srp in kladivo (Nedeljski, 1.7.2012), se postavi vprašanje, ali duhovnik Rode ne pozna simbolike rdeče zvezde, ali pa zadaj stoji kaj drugega? Ker je dr. Rode vrhunski intelektualec in teolog, je upravičeno domnevati, da dobro pozna simboliko omenjene zvezde in ve, da je ta zvezda tudi simbol krščanstva. Zato po vsej verjetnosti zadaj stoji nekaj drugega. Kaj bi to bilo?

Če je rdeča zvezda simbol krščanstva in če teolog Rode želi, da ta zvezda izgine iz slovenske javnosti, bi bilo mogoče sklepati, da je proti krščanstvu – želi, da ta izgine iz javnosti, torej da ga ni več. To je razumljivo, saj je duhovnik Rode katolik in ne kristjan. Je namreč član katoliške cerkve, ki s krščanstvom nima nič skupnega in verjetno deluje z namenom, da uniči krščanstvo. Vse to je razvidno iz cerkvene zgodovine, katoliškega nauka in sedanjih cerkvenih dejanj (pedofilija, super bogastvo, povezave z mafijo, podpiranje vojn, dobrodelnost s tujim denarjem, odobravanje smrtne kazni, množično kršenje svobode vesti in drugih človekovih pravic …)

Nekaj izjav duhovnika Rodeta:
– »Imam kaj bolj pametnega početi kot pa se ukvarjati s to prekleto slovensko politiko.« (Dnevnik, 10.4.2007)
– »Tu je tisti sramotni 55. člen Ustave, ki je dejansko nečast naši deželi …« (Mladina, 25.11.2006)
– »Kdor hoče dobro slovenskemu narodu, kdor hoče biti zares pravi Slovenec, mora biti kristjan ali vsaj zaznamovan s krščansko kulturo.« (Mag, 17.9.1997)

Kardinal Rode je tudi dejal, da Slovenci kot narod brez katoliške vere nimajo prihodnosti in da neprimerno več življenj, kot jih uničijo slovenske ceste, uničijo slovenske ginekološke klinike (Mladina, 25.11.2006), za tiste, ki ne hodijo v cerkev, pa je izjavil, da so »nemški ovčarji« oziroma za tiste, ki nimajo krščanske izobrazbe, pa da v muzejih »strmijo kot idioti, kar v resnici tudi so«. (Jana, 24.10.2006)

Ali so takšne izjave krščanske? Ali bi tudi Jezus, Kristus tako govoril? Ali tisti, ki sledijo Kristusu, govorijo tako? Tako poniževalno do drugih in žaljivo do Republike Slovenije? Bog je dal vsem svobodno voljo in ne pogojuje slovenstva s krščanstvom …

Zgodovinar Karlheinz Deschner: Na svetu ni organizacije, ki bi bila »v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20-tem stoletju tako obremenjena z zločini, kot krščanska cerkev, prav posebno rimsko-katoliška cerkev«. (Kdo sedi na Petrovem stolu, 3. del) Če je nekdo član takšne organizacije, in ne samo to, je (bivši) član najožjega vodstva vrhovne cerkvene uprave, torej član uprave organizacije, ki je po Deschnerju od vseh organizacij najbolj obremenjena z zločini, ali ima lahko status kristjana? Zame je odgovor popolnoma jasen: ne! Je pa seveda lahko katolik, lahko pa tudi član organizacije, ki na vsakem koraku deluje proti Kristusu! Zakaj deluje proti Kristusu? Mogoče je njen cilj, da čim več ljudi odvrne od Boga.

Ob koncu še nekaj. Kardinal Rode stalno napada komunizem, podobno kot drugi njegovi kolegi v zlu. Njegova lastna biblija: »Vsak naj se podreja oblastem, ki so nad njim. Ni je namreč oblasti, ki ne bi bila od Boga. In te, ki so, so postavljene od Boga. Kdor se torej upira oblasti, se upira redu, ki ga je določil Bog. Tisti, ki se upirajo, si bodo nakopali obsodbo.« (Rim 13,1-2) Ker je po bibliji vsaka oblast poslana od katoliškega boga, torej tudi komunizem, se je duhovnik Rode očitno uprl tudi svojemu katoliškemu bogu. Napada tisto, kar je poslal njegov bog. Napada komumizem, ki ga je poslal katoliški bog. Ta pa ni poslal samo komunizma, temveč tudi nacizem in fašizem, veliko zlo. Kakšno sodbo si bo nakopal kardinal Rode, ker se upira svojem katoliškemu bogu, ker se upira komunizmu, ki ga je poslal njegov bog? Mimogrede: kakšno sodbo si nakopal pokojni papež Janez Pavel II., ki je bil eden glavnih rušiteljev komunizma v Sovjetski zvezi? Komunizma, ki ga je poslal njegov bog?

Papež Klemen Rimski je celo napisal molitev za politično oblast, torej tudi za totalitarne oblasti, kot so nacizem, komunizem, fašizem … – oblasti, ki jih je poslal sam katoliški bog. Seveda pa katoliški bog nima ničesar skupnega z Bogom, Stvarnikom, da ne bo pomote.

1 Comments - Write a Comment

  1. “Če je rdeča zvezda simbol krščanstva in če teolog Rode želi, da ta zvezda izgine iz slovenske javnosti, bi bilo mogoče sklepati, da je proti krščanstvu – želi, da ta izgine iz javnosti, torej da ga ni več. To je razumljivo, saj je duhovnik Rode katolik in ne kristjan. Je namreč član katoliške cerkve, ki s krščanstvom nima nič skupnega in verjetno deluje z namenom, da uniči krščanstvo.”

    Jasno … saj pa so vse največje združbe v zgodovini propadle od znotraj, tako bo tudi s katoliško Cerkvijo. Njen propad je tako napovedan v razodetju, zato so tudi na vse načine toliko časa želeli preprečiti širjenje biblije, saj lahko tam, vsak, ki “ima Razum” kot pravi SP prebere naslednje: “Ženska je bila oblečena v bager in v škrlat in bleščeče okrašena z zlatom, z dragimi kamni in z biseri, v roki pa je držala zlato čašo, polno gnusob in nečistosti svojega vlačugarstva. Na čelu je imela napisano ime, ki je bilo skrivnost: »Véliki Babilon, mati vseh vlačug in gnusob na zemlji. Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev … Tukaj je um, ki ima modrost. Sedem glav je sedem gorá, na katerih sedi ženska … Ženska, ki si jo videl, pa je veliko mesto, ki kraljuje nad kralji zemlje.«

    Kje v izobilju najdemo bager, škrlat, zlato, drage kamne in bisere vemo vsi- VATIKAN. Vatikan je tudi v Rimu, ki leži na sedmih gričih: Palatino (Palatin), Aventino (Aventin), Capitol (Kapitol), Quirinale (Kvirinal), Viminale (Viminal), Esquilino (Eskvilin) in Celio (Celijo).

    Cankar je rekel: “Narod si bo pisal sodbo sam” … očitno, so si jo napisali tudi katoliki.

    Reply

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*