Ameriški predsednik Obama se glede islama neverjetno spreneveda

V muslimanskem svetu se počasi umirjajo množični protesti zaradi protimuslimanskega filma o življenju preroka Mohameda Nedolžnost muslimanov, v katerih je zaradi nasilja umrlo več deset ljudi. V zvezi s tem dogodkom je imel ameriški predsednik Obama pred kratkim v OZN odmeven govor, v katerem je želel pomiriti muslimane, še pred tem pa je bil objavljen 30-sekundni spot na več televizijah, ki prikazuje predsednika Obamo in državno sekretarko Hillary Clinton, kako obsojata sporni film. “Spot je sestavljen iz različnih posnetkov, ki so nastali ob javnih nastopih Obame in Clintonove v Washingtonu, na katerih sta obsojala vsebino filma in izpostavljala strpnost Američanov do vseh religij,” piše na http://www.rtvslo.si/svet/muslimani-se-ne-umirjajo-niti-na-dan-ljubezni-do-mohameda/291953 Poleg tega so ameriške oblasti pozvale ljudi, naj bodo strpni do islama in se vzdržijo nasilja.

ZDA in njena administracija naj bi bila za muslimane, je sporočilo Obamovega govora kot tudi spota, v katerem nastopata Obama in Hillary Clinton. Vprašanje je, ali je temu res tako? Seveda temu ni tako. Zakaj ne?

Dejstvo je, da ZDA s svojimi predsedniki in njihovimi pomočniki že ves čas vodijo vojno proti islamu. Spomnimo se samo napada na Irak in Afganistan, ki sta muslimanski državi in kjer so umirali in še umirajo 100 tisoči, še več pa je postalo revežev. Irak so ZDA razrušile, podobno se dogaja v Afganistanu. Spomnimo se tudi prve zalivske vojne in napada ZDA na Irak v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Spomnimo se še arabske pomladi, kjer je ZDA s svojimi pomočniki dejavno sodelovala v zakulisju in podpirala nasilje v muslimanskem svetu in taborišča v Guantanamu, kjer je bilo leta in leta zaprtih desetine muslimanov, osumljenih terorizma zoper ZDA. Obama, ki je takoj po nastopu predsedniške funkcije obljubil zaprtje tega zločinskega koncentracijskega taborišča, svoje besede seveda ni držal – jasno na škodo muslimanov.

Čeprav naj bi Obama v besedah bil za muslimane, pa so njegova dejanja, kot že navedeno, drugačna. K tem dejanjem lahko prištejemo tudi ameriška brezpilotna letala, ki v severozahodnem delu Pakistana sejejo smrt in terorizirajo prebivalstvo. “Troti” oz. njihovi vodniki na veliko morijo muslimane. “Ameriška brezpilotna letala mesta na severozahodu Pakistana preletavajo 24 ur na dan, pri tem pa brez opozorila streljajo na domove, vozila in javne prostore,” …. “Zgolj njihova navzočnost terorizira moške, ženske in otroke. Strah pred napadom, ki se lahko zgodi kadar koli, povečuje tesnobo in psihološke travme v celih skupnostih.” Direktor londonske dobrodelne organizacije Reprive Clive Stafford Smith, ki prav tako spremlja dogajanje v Pakistanu, pravi, da je vsa regija terorizirana s stalno grožnjo smrti z neba: “Njihov način življenja se sesuva. Otroci so preveč prestrašeni, da bi šli v šolo, odrasli pa se bojijo udeležiti porok, poslovnih sestankov ali česar koli, kar vključuje srečevanje v skupinah. George Bush je želel ustvariti vojno proti terorizmu brez mej, vendar so bila potrebna Obamova brezpilotna letala, da je dosegel svoje sanje,” piše novinar Dejan Žerdin na http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042554030, kjer povzema tudi študijo raziskovalcev pravnih fakultet univerz Stanford in New York. V tej študiji ti obtožujejo Obamo kršenja mednarodnega prava. To je torej dejansko stanje in pravi obraz ameriškega predsednika in njegove administracije. Pod roko ameriškega predsednika pada tisoče in tisoče muslimanov. To seveda niso heroji, kot je bil heroj ameriški veleposlanik Stevens, ki je umrl med napadom na ameriški konzulat v Bengaziju, kot ga je imenoval Obama, to so pripadniki druge vere, vere, ki ji Obama ne pripada. Gre za muslimane! Po eni strani se Obama zavzema za muslimane, po drugi strani pa jih pobija. Kakšno sprenevedanje!

Kateri verski skupnosti pripada ameriški predsednik Obama? Ob ustoličenju za ameriškega predsednika je prisegel na bibliji in redno obiskuje protestantske maše. Torej spada med biblijske vernike, za katere je značilno sistemsko sovraštvo do drugače verujočih, torej tudi do muslimanov. In iz dejanja Obame se to dobro vidi: ko govori o “ljubezni do muslimanov”, njegovi “troti” pobijajo ravno te vernike. Tako Obama s svojo politiko streže biblijskemu bogu sovraštva, ubijanja in vojn. Seveda pa ta bog nima ničesar skupnega z Bogom Stvarnikom, ki ustvarja in ne uničuje oz. sovraži. Tudi ne z papežem, ki se mu poleg drugih predsednikov klanja tudi Obama.

Čeprav so vse te vojne in ubijanje muslimanov zavite v plašček svobode, demokracije, obrambe pred terorizmom in varnosti, so zadeve jasne. Gre za versko vojno, ki jo takoimenovani krščanski zahod vodi proti drugače verujočim, v konkretnem primeru muslimanom. Gre za nadaljevanje več stoletnega cerkvenega sovraštva do muslimanov, ki ima sedaj takšno, drugič pa drugačno obliko.

1 Comments - Write a Comment

 1. · Edit

  Komentar je neprimeren in odveč. Za Obamo nekateri trdijo, da je v bistvu agnostik (starši niso bili cerkveni); uradno pa se je dal že kot odrasel človek krstiti v eni izmed protestantskih krščanskih ločin. V ZDA, ki je ena izmed (formalno) najbolj religioznih držav v svetu, brez religiozne legitimacije ne bi mogel v politiko.
  Komentar je škodljiv, ker enostransko tolmači aktualne ameriška posredovanja izključno z verskim motivom. Američani se nikoli niso pomišljali pobijati niti kristjane, če je bilo to v korist ameriških bogatašev. Morda res z večjim veseljem vojskujejo s pripadniki neke druge abrahamske ločine, kot je prevladujoča ameriška.
  Vero propagandno izrabljata obe strani. Odveč je trobiti v isti rog še nevtralnim – ateistom.
  MGTom

  Reply

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*