Ali Franc kardinal Rode veruje v Jezusa?

Franc kardinal Rode je v nagovoru pri maši na praznik Marijinega vnebovzetja v Novi Štifti na Dolenjskem (2012) dejal naslednje: »Med izzivi, ki nam jih zastavlja sedanji trenutek, moramo imenovati tudi obrambo človeškega življenja od spočetja do naravne smrti, trdno zakonsko zvezo med možem in ženo kot osnovno družbeno celico in gotovo jamstvo za prihodnost naroda, vzgojo in versko izobrazbo mladih. V širšem okviru se mora Cerkev boriti – in se bori – za človekovo dostojanstvo in svobodo, za pravičnost in solidarnost med narodi, za mir na svetu, za zmago resnice, dobrote in lepote.« (http://katoliska-cerkev.si/nagovor-kardinala-rodeta-pri-masi-na-praznik-marijinega-vnebovzetja)

Ali visoko zveneče besede Franca kardinala Rodeta držijo in se cerkev res bori za obrambo človekovega življenja od spočetja do naravne smrti, za trdno zakonsko zvezo, za dostojanstvo, svobodo, solidarnost in pravičnost ter mir? Iz zgodovine kot iz nauka katoliške cerkve jasno izhaja, da je odgovor nikalen. Cerkev se ne bori za prej omenjene vrednote.

Katoliška cerkev se ne bori za obrambo človeškega življenja od spočetja do naravne smrti, saj namreč predvideva smrtno kazen za večje število moralnih prekrškov, ki so navedeni v bibliji. Pobiti je potrebno homoseksualce, prešuštnike, otroke, ki udarijo starše, sinove, ki staršev ne poslušajo, tiste, ki ne poslušajo duhovnika … Smrtnih kazni je v bibliji na desetine in ker je biblija v celoti še danes veljavna, je jasno, da so veljavne tudi smrtne kazni. Cerkev jih seveda sedaj ne upa izvrševati, ker ji okoliščine niso naklonjene, če pa se te spremenijo, se bo hitro začelo cerkveno ubijanje v skladu z biblijo, kot se je to dogajalo v preteklosti, ne samo daljni. Poleg tega pa cerkev podpira smrtno kazen, ki jo lahko izrekajo zakonite javne oblasti, kar izhaja iz točk 2266 in 2267 Katekizma katoliške Cerkve. Cerkev torej podpira ubijanje ljudi, kar pomeni, da ti ne umrejo naravne smrti. Ali se Franc kardinal Rode laže?

Katoliški nauk pa nasprotuje ne samo pravici do življenja, ki jo vsakomur jamči slovenska ustava, temveč tudi svobodi vesti iz 41. člena ustave, saj brez njihovega dovoljenja krsti otroke, ki tako prisilno postanejo verniki cerkve. Ko odrastejo, iz cerkve sploh ne morejo več izstopiti, saj katoliška cerkev celovitih izstopov ne dovoljuje. Gre za neverjetno kršitev človekovih pravic, pri čemer cerkev s krstom brez soglasja dotičnega posega celo v njegovo duševnost, saj krst vtisne v dušo neizbrisno znamenje. Huda protiustavnost, država pa molči. Ali je to borba za človekovo dostojanstvo in svobodo?

Trdna zakonska zveza med možem in ženo je po stališču cerkve osnovna družbena celica. Nekaj izjav klerikov o materi kot članici trdne zakonske zveze:

  • Sv. Tomaž Akvinski: »Žena se obnaša do moža kot nepopolna in defektna, (imperfektum, deficiens) do popolnega (perfektum).« Ali pa: » … ženska je napaka narave, neke vrste pohabljen, zgrešen, izjalovljen moški«. In še: »Moški zarodek postane človek po 40 dneh, ženski šele po 80. Deklice nastanejo iz poškodovanih semen ali zaradi vlažnih vetrov.«
  • Sv. Janez Chrysostom: »Ženske so v glavnem določene za to, da zadovoljujejo pohotnost moških.«
  • Papež Janez Pavel II. leta 1988: »Ženska mora tiho poslušati in se povsem podrediti. Nobeni ženski ne dovolim učiti in se dvigniti nad moškega«.
  • Slovenski župnik Jože Pacek: »Ženska je ustvarjena kot pomočnica človeku.«
    (Vir citatov: http://www.zrtve-cerkve.org/html/_enske_-__rtve_cerkve.html.)

Kakšna je družina po meri cerkve: otrok nova stvar, mati stroj za rojevanje in gospodinjenje ter oče „bog i batina“, vsi trije pa morajo ubogati cerkev, jo financirati in širiti vero; v primeru nepokorščine pa jim sledijo grožnje in celo večni pekel. To je temelj cerkve. Seveda pa to z demokratično in na pravicah temelječo družbo in državo nima nobene zveze. Dejstvo je, da katoliške vrednote niso verska svoboda, dostojanstvo osebe in družinsko življenje. Njene vrednote so ravno nasprotno: duhovno suženjstvo, preganjanje in ubijanje drugače mislečih in verujočih ter izkoriščanje družine. Ali Franc kardinal Rode govori resnico ali se laže?

Franc kardinal Rode pravi tudi, da se cerkev bori za pravičnost in solidarnost med narodi ter za mir na svetu! Cerkev je podprla vojni v Iraku in Afganistanu. In Franc kardinal Rode govori o tem, da se cerkev bori za mir! Ali se za mir bori tako, da blagoslavlja orožje? Ali se za mir bori z vojaškimi kurati, ki blagoslavljajo morilce? Kako se cerkev bori za pravičnost in solidarnost med narodi, če je sama ekstremno bogata, pa tega bogastva ne razdeli med reveže in bolne? Ali je pravično, da ima cerkev v svojih blagajnah tisoče milijard evrov, na svetu pa je milijarde revnih, lačnih in bolnih. Kje je tu cerkvena solidarnost? Kaj je rekel Jezus: “Neki oblastnik ga je vprašal: »Dobri učitelj, kaj naj storim, da bom deležen večnega življenja?« Jezus mu je rekel: »Kaj praviš, da sem dober?! Nihče ni dober razen enega, Boga. Zapovedi poznaš: Ne prešuštvuj! Ne ubijaj! Ne kradi! Ne pričaj po krivem! Spoštuj očeta in mater!« On pa je rekel: »Vse to sem izpolnjeval od mladosti.« Ko je Jezus to slišal, mu je rekel: »Še eno ti manjka: prodaj vse, kar imaš, razdaj ubogim in imel boš zaklad v nebesih; nato pridi in hôdi za menoj!« Ko pa je oni to slišal, je postal zelo žalosten, kajti bil je silno bogat.” (Lk 18,23, http://www.biblija.net/) Po dejanjih jih boste spoznali, še piše v bibliji! Kaj pravi o teh Jezusovih besedah Franc kardinal Rode? Ali verjame vanje? Po dejanjih jih boste spoznali, je že bilo navedeno. Ker ni znano, da bi Franc kardinal Rode prodal vse, kar ima, in ker tega ni storila niti njegova cerkev, on pa zaradi tega ni izstopil iz nje, se postavi vprašanje, ali Franc kardinal Rode sploh veruje oz. verjame v Jezusa?

Od te cerkve uradno pooblaščen izganjalec hudiča pater Don Gabriele Amorth pravi, da je v Vatikanu hudič, dokaz za to pa so spolni škandali. Pravi tudi, da obstajajo kardinali, ki ne verjamejo v Jezusa, in škofje, ki so povezani s hudičem. (http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article7056689.ece)

Ali je torej tudi Franc kardinal Rode eden izmed tistih kardinalov, za katere uradni cerkveni izganjalec hudiča pravi, da ne verujejo v Jezusa?

One Comment - Write a Comment

  1. Malo slovenskih škofov dela tako kot bi morali verovati v Boga, ta glavni (Štumpf, Turnšek, Stres, Rode, Krameberger) pa ravno obratno: kot da Boga in morale ni!!! Verujejo le v denar, svojo čast in bogastvo. Denar jemljejo preko inkasantov kot je reke moj prijatelj za duhovnike, “ubogim vdoam” in si s tem od obveznic naprej, s katerimi so peterletsko ožemili državo, samo večajo denar, evangelizacijo in Boga pa izkoriščajo, da ljudem, ki ne razmišljajo, delajo še večjo meglo. Pri tem so vedno bolj amoralni, in to moralo celo zagovarjajo (Štuhec, ki naj bi bil moralni teolog, a je “emoralni teolog”) in ne le amoralni, ampak celo brezbožni. To je žalostno in hudo! Zato v vsem podpiram društvo ločitve cerkve od države, ker pišejo po resnici in v skladu s tem kar je govoril modrec Janžekovič, da zdrava pamet pravi, da delaj dobro in se ogibaj hudega… cerkev pa dela ravno obratno: delaj hudo, varuj se slabega! Čestitke in pozdrav Beganu in vsem, ki so v društvu! Resnica vas bo osvobodila!

    Reply

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*