KOLOFON IN PIŠKOTKI

Ime elektronske publikacije: Cerkev-ne.net
Izdajatelj in upravljalec: Vladko Began, Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah
Spletna lokacija: https://cerkev-ne.began.si
Oznaka: ISSN 2232-6065
Imena nosilcev avtorskih pravic: avtorji prispevkov, za stran kot celoto Vladko Began, če ni na spletni strani drugače navedeno
Leto izida: 2012
Odgovorni urednik: Vladko Began
Tip elektronske publikacije: online časopis

 

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletne strani. Spletni piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Shranjevanje piškotkov je mogoče nadzirati s sodobnimi brskalniki, njihovo shranjevanje pa lahko uporabnik po želji omeji ali onemogoči. Nastavitve za piškotke je mogoče spreminjati v spletnem brskalniku, ki se uporabi za dostop na spletno mesto. Nekateri piškotki, ki se uporabljajo na tej spletni strani so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v dostopni napravi določeno obdobje tudi, ko se ta spletna stran zapusti.

Ta spletna stran uporablja, poleg piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, še piškotke orodja Google Analytic, ki se uporabljajo za zbiranje in analizo podatkov o obiskih na spletni strani, piškotke za usmerjanje orodja AddThis, ki so povezani s storitvami tretjih oseb (npr. gumb “všečkaj” ali “deli z ostalimi”) oz. za povezavo na družbena omrežja kot je npr. Facebook in enostavno deljenje vsebin v socialna omrežja. Spletna stran uporablja tudi piškotek v zvezi z GTranslate, ki omogoča prevod spletne strani v nekatere druge jezike.

Piškotke, ki jih uporablja ta spletna stran, si lahko ogledate na spletni strani http://www.cookie-checker.com.

Več o piškotkih na https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf

 

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*